Aanmaken productie orders

Algemeen

Dit document beschrijft de standaard werkwijze voor het uitvoeren van een productie order in verschillende vormen.  Daarbij laten we zien wat de belangrijkste stappen zijn in TRACY

Aanmaken order in Exact

Het aanmaken van een order kan in Exact online óf in TRACY.    De order moet minimaal een stuklijst, artikel , startdatum hebben.

Daarnaast zal TRACY de order in behandeling kunnen nemen als deze is vrijgegeven in Exact

Aanmaken order in TRACY

In de TRACY planner is de volgende knop beschikbaar om een productie order aan te maken

Kies het juiste artikel doo te zoeken op de artikelcode

De velden stuklijst, magazijn, aantal  en proces zijn verplicht

Nadat de order is opgeslagen zal deze ook aangemaakt worden in Exact en is de order met Exact ordernummer beschikbaar in de planner

Prioriteren van de order

In de planner kunnen diverse acties genomen worden.

Beoordeel de gekoppelde verkoop- of inkooporders

Ga met de muis over de stoplicht functies

Beoordeel de materiaalbehoefte

Rood = Inkoopadvies
Er is onvoldoende voorraad in de som van alle magazijnen
Oranje = Verplaatsingsadvies
er is voldoende voorraad in andere magazijnen maar niet in het productiemagazijn
Groen = Productie vrijgave advies
Er is voldoende voorraad in het productie magazijn

Pas de plan datum aan

Klik op aanpassen en zet een andere startdatum in. De geplande week verschuift daarmee ook en wordt teruggeschreven naar EXACT.

Selecteer 1 of meerdere orders

Materiaalverplaatsing aanmaken

Wanneer voor een productieorder materiaal verplaatst dient te worden naar de productielocatie dan kan dat makkelijk door de order(s) te selecteren en een verplaatsing aan te maken.  TRACY zal daarbij een voorstel doen welke materialen tekorten hebben.   De verplaatsing kan worden aangepast en direct worden uitgevoerd op de werkvloer.

Als de verplaatsing is aangemaakt is deze ook zichtbaar in de productieorder lijst. De gebruiker kan op de verplaatsing doorklikken om de status en details te zien.

Optie 1: verplaatsing plannen vanuit voorraadtekort

Optie 2: Verplaatsing plannen op basis van het volledige materiaalplan

Algemene informatie:

Het magazijn "naar" zal automatisch worden overgenomen van de productie order

Het magazijn "van" zal worden overgenomen vanuit de instellingen die daarvoor in TRACY beschikbaar is

De locatie per regel worden naar beschikbare voorraad al voorgesteld

De omschrijving is de verwijzing naar de productieorder

Vrijgeven aan de werkvloer van de order

De productieorders zijn niet meteen zichtbaar op de werkvloer (werkstations)  daarvoor kan de planner eerst de order " vrijgeven naar de vloer".

Hiermee stuurt de planner of productiechef de orders waar aan gewerkt kan worden.   Gebruik daarvoor de vrijgave knop achter de order.

De order status zal wijzigen

Uitvoeren op de werkvloer

Wanneer de order is vrijgegeven kan de productie inloggen als werkstation om de order te gaan verwerken. De werkstation login codes zijn bekend bij de gebruiker en specifiek voor elke organisatie. In de productie orderlijst kan de gebruiker ook zien in welke productieafdeling de order zich bevindt.

Inloggen op de werkvloer

Order op de werkvloer

Starten