Verkoop retourgoederen crediteren in Exact

Een verkoop retour begint bij het terugdraaien van een pickorder in Tracy. Dit doe je door naar Activiteiten -> Batch Geschiedenis te gaan.

Hier kun je filteren op:

Type: Verzamelorder
Klaar: both
Afgekeurd: no
Verwijderd: no

Deze filter kun je opslaan als: "Verzendorders".

Vanuit dit overzicht kun je op de "herwerken" knop klikken, zie afbeelding:

Na deze handeling kun je kiezen op welke opslaglocatie de retourgoederen gezet worden. Dit doe je in het volgende scherm:

Tracy zal vervolgens automatisch de goederenlevering retour boeken in Exact. Dit betekent dat we nu naar Exact kunnen gaan om daar de laatste handelingen uit te voeren. Eenmaal ingelogd in Exact gaan we naar Verkoop-> Leveringen en retouren -> Retouren -> Historie. Op dit scherm kun je vervolgens de desbetreffende retour openen door op het retournummer te klikken:

Hier kun je vervolgens kiezen voor de optie: "Creditnota". Vergeet niet om de retour ook op te slaan!

Het aanmaken van de creditnota doe je onder Verkoop -> Leveringen en retouren -> Retouren -> Te crediteren. Op dit scherm kun je de retouren aanvinken en vervolgens crediteren:

Nu is de verkoop retour gecrediteerd.