Restant goederenontvangsten herplannen

Algemeen

Deze instructie beschrijft hoe gedeeltelijk ontvangen inkooporders kunnen worden herpland om het restant te ontvangen.

Daarbij is het belangrijk om te weten dat TRACY automatisch al inkoopregels met een afwijkende leverdatum uit Exact op voorhand kan splitsen.

Overzicht

In het magazijnoverzicht kunnen de orders die gedeeltelijk zijn ontvangen makkelijk in beeld worden gebracht en voorzien worden van een actieknop

(zelf opgeslagen filterinstelling).  In het voorbeeld hebben we 2 knoppen aangemaakt waarbij de volgende filters zijn ingezet

Knop 1

Status:  Gedeeltelijk ontvangen

Knop 2

Status: Gedeeltelijk ontvangen en te laat

Orders met werkorders en een verlopen leverdatum

Bestaande ontvangst sluiten

Allereerst dient de huidige ontvangstopdracht te worden gesloten door de gevraagde aantallen gelijk te trekken met de gedeeltelijk ontvangen aantallen.

Kijk per regel naar de ontvangen aantallen in ERP

Pas de ontvangstorder aantallen aan naar deze waarden.  In dit voorbeeld hebben we maar 2000 van de 16000 stuks ontvangen.

Daarna kan de inkooporder worden opgeslagen.  De ontvangstopdracht wordt nu gesloten omdat deze voldaan is en is bijvoorbeeld

in de TRACY app niet meer zichtbaar.  (refresh eerst en frequent het orderscherm in de app)

Aanmaken nieuwe geplande ontvangst

Selecteer 1 of meerdere regels voor de nieuwe ontvangst.   TRACY zal zelf bepalen of er nog ontvangen moet worden en

alleen deze regels en aantallen overnemen. Klik daarna op "toevoegen"

Er wordt een nieuwe ontvangst aangemaakt waarbij de geplande datum nog kan worden gewijzigd. Sla daarna de opdracht op.

Eindresultaat

Het eindresultaat is dat de nieuwe ontvangstopdracht is gepland voor het magazijn en beschikbaar is in de TRACY app.

(refresh eerst en frequent het orderscherm in de app)